Belachelijke prijs, compleet theorie pakket € 18.95. Nog 5 dagen, dit is je laatse kans
Bestel NU

Page content

Welke autoverlichting gebruik je bij dag en nacht.

Welke autoverlichting gebruik je bij dag en nacht.

Gebruik van autolicht dag en nacht, welke verlichting wanneer.

CBR theorie-examen

Met het theorie-examen krijg je hierover diverse vragen. Mijntheoriehalen.nl helpt je en zet elk soort autolicht en wanneer je deze gebruikt op een rij.

Dimlicht

mijn theorie halen DimlichtDimlicht is het autolicht dat standaard ‘s avonds wordt gevoerd en overdag bij slecht zit en in tunnels. Ruim voordat er een tunnel wordt ingegaan dient het dimlicht ingeschakeld te worden.

Groot licht

mijn theorie halen grootlichtHet grote licht mag alleen in de avond gevoerd worden. Wanneer er andere weggebruikers of fietsers tegemoetkomen dan moet het dimlicht weer gevoerd worden. Ook bij het volgen op korte afstand van andere voertuigen en of fietsers mag er geen groot licht gevoerd worden.

Stadslicht

Stadslichten zijn er om de auto beter zichtbaar te maken. Het is niet verboden om overdag uitsluitend stadslicht te voeren. Alleen wanneer het zicht ernstig belemmerd wordt, moet je dimlicht voeren. Dimlicht is geen stadslicht.

Mistlicht voor

mijn theorie halen mistlicht voor

De regels voor het voeren van mistverlichting voor zijn eigenlijk heel makkelijk te onthouden. Je mag alleen bij mist, sneeuwval of regen, die het zicht belemmert, mistverlichting voor voeren.  De regels mistverlichting voor is bij een zicht minder dan 200 meter.

Mistachterlicht

mijn theorie halen mistlicht achterWanneer het zicht beperkt wordt tot een afstand van minder dan 50 meter mag je achter mistverlichting voeren. In de praktijk mag je mistachterlicht achter voeren wanneer het zicht minder dan 2 lantaarnpalen is. Let op: Dit mag alleen bij mist of sneeuw. Bij regen mag je geen mistverlichting achter voeren. Dit komt doordat de weerkaatsing van het licht bij regen voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

Achterlicht en kentekenplaatverlichting 

Dit autolicht moet altijd gelijktijdig branden met groot licht, dimlicht, stadslicht of mistlicht.

Verkeersboete voor voeren foutieve verlichting

Op het voeren van foutieve verlichting staat een boete. Deze boetes kunnen variëren van €25,- tot €65,-. Zorg er dus voor dat je ten alle tijde de juiste verlichting voert.

 

MijnTheoriehalenNL-Logo

Welke autoverlichting gebruik je bij dag en nacht.

Comment Section

0 reacties op “Welke autoverlichting gebruik je bij dag en nacht.

Plaats een reactie


*